

INTRODUCTION

Corruption is a key obstacle to progress, prosperity and sustainability. It undermines the rule of law and impacts economic and social development, disproportionately hurting the most vulnerable groups. For companies, corruption adds up to 10% to the total cost of doing business in many parts of the world and up to 25% to the cost of procurement contracts in developing countries. Red tape and corruption especially in procurement can distort market mechanisms, prevent fair competition and deter investment. It also exposes companies to legal risks and erodes public investor trust and confidence. "Substantially reducing corruption and bribery in all their forms" becomes crucial as we strive to promote peaceful and inclusive societies for sustainable development.

The *Regional Business Integrity Conference: Culture of Business Integrity – Pathway to Sustainability and Success* aims to provide a regional platform for private and public sector leaders, practitioners and other stakeholders from around ASEAN to promote business integrity and long-term sustainability and success through sharing of best practices and experiences.

This is also part of business integrity series under Sustainability Consortium of Professionals and Educators (SCOPE), a network of professionals and educators who are strongly committed to promote research, teaching and practice of sustainability in the region.

TIME

9.00am – 6.00pm, 6 March 2017 (open for Registration)

9.00am – 12.30pm, 7 March 2017 (by Invitation only)

VENUE

Amara Hotel, 165 Tanjong Pagar Road, Singapore 088539

PROGRAMME (next page)

¹ International Chamber of Commerce, TI, UN Global Compact & WEF Partnering Against Corruption Initiative (PACI), *The business case against corruption*, http://www.weforum.org/pdf/paci/BusinessCaseAgainstCorruption.pdf

² A target of Sustainable Development Goal (SDG) 16 "Promote just, peaceful and inclusive societies"

	06 MARCH 2017 Level 3, Amara Hotel	
Time	Agenda	Remarks
8.30am	Registration	30 mins
9.00am	SESSION 1 – OPENING SESSION "Building a corruption-free and sustainable ASEAN community: opportunities and challenges" Welcome remarks - "Integrity has no borders" • Ms. Yanti Triwadiantini, Chair, ASEAN CSR Network Opening remarks - "Enhancing good governance and corporate transparency" • H.E. Scott Wightman, British High Commissioner to Singapore • H.E. Håkan Jevrell, Ambassador of Sweden to Singapore • H.E. Lynn McDonald, Canadian High Commissioner to Singapore	30 mins
9.30am	 SESSION 2 – PANEL DISCUSSION "Enabling a culture of integrity in business: enforcing ethical business regulations"	90 mins
11.00am	Tea Break	30 mins

11.30am	SESSION 3 – PANEL DISCUSSION		90 mins	
	"Towards sustainability: incorporating ethics and integrity into business			
	strategy" ✓ What is the business case for cultivating ethics and integrity into business			
	strategy?			
	✓ How do companies successfully manage ethical business practices along supply chain?			
	what are the circumstances under which businesses would fail? ✓ What are good business models for sustainable development?			
	Keynote Address:			
	• <i>Mr. Rapee Sucharitakul</i> , Secretary-General, Securities and Exchange Commission, Thailand			
	Panellists:			
	 Ms. Elodie Beth, Programme Advisor, Transparency, Accountability and Anti-Corruption, Governance and Peacebuilding Team, Bangkok Regional Hub, United Nations Development Programme (UNDP) Mr. Ian Hong, Partner, Sustainability Advisory & Assurance, KPMG Singapore Mr. Daniel Quek, Vice President, Group Corporate Affairs, Suntory Beverage & Food Asia 			
	9	tary-General, Securities and Exchange		
	Moderator: <i>Prof. Ann Florini</i> , Profess Tri-Sector Collaboration, Singapore Ma			
1.00pm	Lunch Break		90mins	
2.30pm	SESSION 4 – CASE STUDIES	SESSION 5 – WORKSHOP	90 mins	
•	"Restoring business integrity: what	"Mitigating risks in public		
	works, what does not?" ✓ Featuring case studies of good and	procurement: tools and good		
	✓ Featuring case studies of good and bad business integrity practices:	practices"		
	What are lessons learnt from	(Led by UNDP)		
	regional and global cases? ✓ Learning from selected ASEAN			
	countries about their journey of fighting corruption in the private sector: How to address key factors: self-discipline, market force, and regulations? ✓ From a legal perspective: What are the things companies should watch out for? ✓ From business's perspective: Which system should be in place to	PART 1		
	restore business integrity? What works? What needs to be improved?			
	PART 1			
	• <i>Mr Gerard Forlin QC</i> , Member of Cornerstone Barristers in London, Member of Denman Chambers in Sydney, Member of Maxwell Chambers in Singapore, Regulatory Barrister of the Year in England 2016			

	 Mr. Kulvech Janvatanavit (Colin), Principal Project Advisor, Private Sector's Collective Action Coalition against Corruption, Thai Institute of Directors (cum		
4.00pm	Tea Break		30 mins
4.30pm	SESSION 4 – CASE STUDIES "Restoring business integrity: what works, what does not?"	SESSION 5 – WORKSHOP "Mitigating risks in public procurement: tools and good practices"	90 mins
	PART 2	PART 2	
	 Mr. Mohammad Mohan, Secretary General, Transparency International – Malaysia Mr. Peter Angelo Perfecto, Executive Director, Makati Business Club; Vice President for Operations, Integrity Initiative Inc. (Philippines) (cum Moderator) Mr. Nguyen Quang Vinh, Deputy Secretary-General of Vietnam Chamber of Commerce and Industry (VCCI); Director General, Office of Business Sustainable Development, VCCI; Trustee, ASEAN CSR Network Mr. G. Balasubramaniam (Bala), Compliance Advisor and Personal 		
6.00nm	Coach Networking Reception		90 mins
6.00pm	Networking Reception		90 IIIIIS
7.30pm	End of Day 1		

TUESDAY 07 MARCH 2017 (INVITATION ONLY) Connection 1, Level 3, Amara Hotel				
8.30am	Registration	30 mins		
9.00am	SESSION 6 – COORDINATION MEETING OF THE WORKING GROUP ON BUSINESS INTEGRITY IN ASEAN AND PARTNERS			
9.00am	Updates on activities and progress by Working Group members and partners	90 mins		
10.30am	Tea Break	30 mins		
11.00am	Joint activities/ work plan for 2017 – 2018	90 mins		
12.30pm	End of Meeting/Conference			
	Lunch			